I bund og grund kan stort set alle mærker benyttes som taxi. Der er ingen krav til, at det eksempelvis skal være en Mercedes, en BMW eller en Ford der bruges som taxi. De krav, der nu engang er til taxier, handler om funktionaliteter, synlighed, overvågning og plads, og ikke om hvilket mærke der sidder på snuden af bilen.

Derfor er det også muligt at se taxier fra mange forskellige bilproducenter, da det er firmaet eller vognmanden selv, der bestemmer, hvilket mærke der skal købes ind. Omvendt ses det dog ofte, at nogle enkelte mærker bliver valgt hyppigere end andre.

Kan jeg bruge min egen personlige bil som taxi?

Både ja og nej. Nej, hvis din bil bare er udstyret som en almindelig personbil, kan du ikke gøre brug af den til taxikørsel. Der kom i forlængelse af Uber i Danmark en ny taxalov, som har sat markante regler for, hvad der kræves af en bil, før den må bruges til persontransport.

Det har blandt andet gjort det umuligt at køre Uber i Danmark, hvor der ofte bare var tale om almindelige personbiler, da den nye taxalov bl.a. kræver, at sådanne biler skal være udstyret med alment taxa-udstyr. Så du skal i bund og grund være udstyret med en rigtig taxa, før du må køre taxakørsel.

Læs op på kravene til en taxi

Hvis du er interesseret i at komme i gang med at køre taxi, eller hvis du bare gerne vil vide mere om den pågældende lovgivning på området, kan du finde meget mere information om den nye lov online.

Her kan du nemt se alle de krav, der er til at køre taxa – og du vil også her lægge mærke til, at der ikke er nogen krav til mærket af biler, der skal bruges.

Mange regler at holde styr på

Der er dog mange regler at holde styr på, så hvis du drømmer om at eje din egen taxa, skal du sætte god tid af til at sætte dig ind i alle reglerne, da du meget nemt kan glemme et par stykker på grund af mængden.

Og at glemme nogle af bestemmelserne fra lovgivningen kan ende med at stå dig i store bøder, hvis du først ejer en taxa, der ikke levere op til kravene. Så sæt dig godt ind i det hele, inden du kaster dig ud i at køre taxa – uanset om det er for dig selv eller for en anden chef.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *