Hævede ben er et problem der kan give betydeligt nedsat bevægelighed i benene og skyldes væskesamlinger som oftest. Det er ikke unormalt, at der i takt med alderen vil opstå disse såkaldte ødemer i underbenene, enten i vævet eller venerne, der har til opgave regulere væsken.

Der er i langt de fleste tilfælde ikke tale om et alvorligt problem sundhedsmæssigt, men det kan bestemt være noget der har betydning for dagligdagen og de udfordringer der skal klares i hverdagen. Der er dog flere ting du kan gøre for at sætte ind mod de hævede ben læs mere her og bliv klogere på problemet. 

Problemer med at køre bil 

En af de gener som mange oplever i forbindelse med de hævede underben er, at det især bliver problematisk at skulle køre bil og særligt hvis der skal køres bil i længere tid af gangen, eller i byen hvor der er mange gearskift og accelerationer. At skulle køre i bil med ubehag, eller måske endda ligefrem ømheder og manglende følelse af at kunne have fuld bevægelsesfrihed i benene, kan blive til fare for trafikken, dig selv og andre og skal derfor behandles. Oplever du det mindste i forbindelse med at skulle køre bil, så stop øjeblikkeligt, få andre til at køre dig eller find en anden løsning til at komme frem indtil du igen er i fuldt firspring til at sidde bag førerrattet. 

På med kompressionsstrømperne 

En af de tiltag du kan gøre for at komme de hævede ben til livs er ved at hive et par kompressionsstrømper på underbenene. I langt de fleste tilfælde, vil godt støttende kompressionsstrømper være forebyggende og mindske muligheden for at der kan ophobe sig større mængder væske som dernæst bliver en gene. Kompressionsstrømper kan fås i langt de fleste helsekostbutikker, på apoteket og de større indkøbscentre og bestemt et forsøg værd, hvis du oplever problemer med hævede ben. I kombination med kompressionstrømper, kan du eventuelt også sørge for at have benene hævet så meget op som muligt i løbet af dagen og sørge for at bevæge anklerne mest muligt, selv når du sidder stille. 

Hiv fat i lægen hvis du oplever hævede ben 

Har du problemer med hævede ben og det ikke har effekt med kompressionsstrømper og øvelser, så er det en god idé at hive fat i din læge, for at i sammen kan finde ud af hvad der er årsagen til problemer og ligeledes finde frem til den helt rette behandling. Igen er det ikke nødvendigvis fordi der er noget fysisk galt og at der er tale om noget farligt, men da det er noget der kan være så stor en gene i hverdagen, så er det også noget der kan nedsætte din mobilitet og velfærd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *