Har du enten en hund eller en hest, som du gerne kontinuerligt gerne vil lære bedre at kende, er der mange veje at gå i det. Det kan være, at du læser rigtigt meget litteratur omkring det, læser blogs på nettet eller spørger nogle i dit hunde eller hestenetværk om deres erfaringer og viden på området. Det kan også være, at du får erfaring som I bliver klogere på hinandens adfærd i hverdagen og derigennem får du indsigter i dine dyrs adfærd og behov. Her ser vi på, hvordan du kan lære dem endnu bedre at kende, så spørgsmål som hvorfor slikker min hund mig og hvad har min shire hest af særlige behov, bliver besvaret. 

Din hunds behov er vigtige at forstå 

Det kan være, at du har undret dig over, hvorfor din hund slikker på dig, på hånden eller i ansigtet. Det kan selvfølgelig ses som et rent dyrisk instinkt, men her ligner hunden faktisk mennesker på den måde, at den kun slikker på folk, som den kan lide. Se det derfor som en kærlighedserklæring fra dens side, når den slikker enten på dig eller din familie eller venner. Der kan selvfølgelig være andre situationer, hvor det kan være mere ekstremt og vær her nysggerig overfor, i stedet for at være dømmende. Det kan nemlig være, at din hund har en hudlidelse, hvor det klør helt ekstremt og den via sin slikken prøver at få det til at lindre huden. Det kan også være, at den har fået salt eller småsten op i sine poter, og her prøver at slikke det væk. Vær derfor altid opmærksom på din hunds adfærd og se, om den i øvrigt er glad og tilfreds eller modsat virker irriteret, i smerte eller andet, der skal tages hensyn til og efterses og behandles. 

Din hests behov er også vigtige at forstå 

Når du en hest, såsom en flot Shire hest, kan der være mange ting at lære ved den. Det er jo et stort dyr, der kræver en del pelspleje, hovpleje, fuldkost og en del motion. Her er det vigtigt, at du strigler dens pels og hovskæg grundigt, idet der ofte kan sætte sig sten, mudder og andet fast, som kan genere den og danne gnavesår på den. Den skal også børstes godt i gennem med diverse strigler, så dens pels bliver fri for mudder, støv og klatkager. Dens store hove skal renses grundigt, så der her er frit til at kunne gå i skoven, på ridebanen og andre steder. Når du kender dine kæledyrs behov, bliver det meget nemmere! 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *