Er du selvstændig med egen hjemmeside, så ved du også godt, hvor lang tid det tager at holde den opdateret, flot og funktionel. I forlængelse heraf ved du også godt, hvorfor der i dag findes et utal af virksomheder, som udelukkende lever af at optimere andre virksomheders hjemmesider for dem: Tekstforfattere, webudviklere, fotografer, videoproducenter, etc. 

 

Det giver selvfølgelig altid mening at betale sig fra det, man ikke selv kan finde ud af – som fx oprettelse af hjemmesiden med alle dens funktioner. Men hvad med sådan noget som billeder, tekst og video – hvorfor bruge penge på noget, som man godt selv kan producere?

 

Og er det overhovedet nødvendigt med professionelle billeder og super korrekt tekst, hvis man fx er tømrer eller sælger et produkt, der intet har at gøre med medier og/eller tekst? Svaret er ja – hvilket tydeligt ses på eksplosionen af antallet af bl.a. professionelle tekstforfattere, som der stilles skarpt på i denne artikel. I det følgende kan du læse mere om hvorfor.

Korrekt sprog øger læsbarheden og troværdigheden

Mange, som arbejder med noget helt andet end medier og tekst, kan have tendens til at tænke, at deres kunder er ligeglade med et par stavefejl. Det de sælger er gode produkter og de yder god service. De har fint med kunder, så hvorfor begynde at bruge penge på noget så unødvendigt som en tekstforfatter? Here’s why:

 

Du har garanteret selv prøvet det der med at gå ind på en hjemmeside, hvor teksten er fuld af slå-, stave- og kommafejl. For det første er det svært at læse og forstå, og for det andet fremstår det sjusket. Er det rigtigt slemt, så kan man helt komme til at tvivle på, om virksomheden bag overhovedet selv tager sig selv seriøst. Man ender med at smutte over på konkurrentens side, hvor der er gjort noget ud af beskrivelserne af produkterne og virksomheden.

 

Dvs. at virksomheden faktisk mister potentielle kunder, som er nået så langt som ind på hjemmesiden. Selv hvis virksomheden har kunder nok til, at det løber rundt, så går den altså glip af muligheden for at vækste. Stamkunderne er ligeglade med hjemmesiden. Det er de nye kunder, som vender om i ”døren” – og det er aldrig godt for en virksomhed, at miste nye kunder på en dårligt skrevet hjemmeside.

Du brænder for dit produkt – tekstforfatteren brænder for at beskrive det

Mange steder på internettet betyder korrekt sprog ikke det store – og dette gælder særligt når folk skriver som sig selv på eks. en blog eller de sociale medier. Dette kan give et indtryk af, at danskerne måske ikke er så ”up tight” omkring sprog mere. Men det er et misvisende indtryk – for det gør danskerne så helt bestemt, når det gælder virksomheder. Det er heller ikke bare det, at sproget gerne skal være korrekt. Det skal også være tilgængeligt og fængende.

 

Med ”tilgængeligt” menes, at lixtallet ikke skal være alt for højt, og at der ikke skal bruges alt for mange fagudtryk. Det skal være skrevet i et sprog, som er til at forstå. Ellers så ryger læsbarheden og dermed den potentielle kundes interesse.

 

Med ”fængende” menes, at teksten skal være informerende, have en vedkommende tone og en tydelig rød tråd. Selvom du brænder for dit produkt, er det ikke sikkert, at du har hverken tiden eller erfaringen til at få det ned på skrift. Hertil er det heller ikke sikkert, at du overhovedet synes det er sjovt at skrive – hvilket skinner igennem i det, du skriver. Tekstforfattere har netop tid, erfaring og er tilmed glade for at lege med ord. Derfor kan tekstforfatteren ofte beskrive dine produkter bedre end du selv kan.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *