Verden af digital markedsføring og reklame på sociale medier har ændret sig meget i de seneste år. Med fremkomsten af nye platforme og de konstant skiftende algoritmer på eksisterende platforme kan det være svært at følge med. Mens vi bevæger os ind i 2022, er her nogle få ting, du bør vide om digital markedsføring og reklamer på sociale medier.

Betalte reklamer på sociale medier er i vækst

Organisk rækkevidde på sociale medieplatforme som Facebook og Instagram bliver stadig sværere at opnå. Ifølge en undersøgelse fra Hootsuite er den organiske rækkevidde for Facebook-sider faktisk faldet med 52 % siden 2017. 

I takt med at den organiske rækkevidde fortsætter med at falde, bliver betalte reklamer på sociale medier mere og mere almindelige. Betalte annoncer giver dig mulighed for at omgå algoritmerne og sikre, at din målgruppe ser dit indhold. 

Når det gøres korrekt, kan betalte reklamer på sociale medier være en yderst effektiv måde at nå din målgruppe og nå dine markedsføringsmål på. Det er dog vigtigt at huske, at ikke alle betalte annoncer er lige gode. For at få succes med betalt annoncering på sociale medier skal du have en klar forståelse af din målgruppe, og hvilke platforme de bruger. Du skal også oprette overbevisende annoncetekster og tilbyde noget af værdi til din målgruppe. 

SEO er stadig vigtigt (men det udvikler sig)

Selv om betalte reklamer på sociale medier er stigende, betyder det ikke, at SEO ikke længere er vigtigt. Faktisk er SEO stadig et af de vigtigste aspekter af digital markedsføring. SEO er dog under udvikling. Efterhånden som søgemaskinerne bliver bedre til at forstå søgernes hensigt, skal den måde, vi optimerer vores websteder på, også ændres. 
 
De dage, hvor man fyldte søgeord og producerede indhold af lav kvalitet med det ene formål at blive placeret i Google, er forbi. I dag handler SEO om at skabe indhold af høj kvalitet, der giver læseren værdi og opfylder deres behov. Når du skaber indhold, der er nyttigt og informativt, vil det ikke kun ranke godt i søgemaskinerne, men folk vil også være mere tilbøjelige til at dele det med deres netværk. 

Content Marketing er ikke længere valgfrit (og det er video heller ikke)

Hvis du ikke laver indholdsmarkedsføring i 2020, er du bagud på den lange bane. I dagens konkurrenceprægede landskab er brands nødt til at skabe værdifuldt indhold regelmæssigt, hvis de vil forblive relevante. Men det er ikke nok blot at skabe indhold – du skal også sørge for, at det bliver set af din målgruppe. Det er her, SEO kommer til at være nyttigt. Ved at optimere dit indhold for specifikke søgeord kan du sikre dig, at det vises i søgeresultaterne, når folk søger efter oplysninger relateret til dit brand eller din branche. 
 
Dit indhold skal ikke kun være velskrevet og informativt, men det skal også være visuelt tiltalende. Mennesker er visuelle væsener, og undersøgelser har vist, at vi behandler billeder 60.000 gange hurtigere end tekst. Af denne grund er video en vigtig del af enhver content marketing-strategi i 2020. Video giver dig mulighed for at formidle komplekse koncepter hurtigt og nemt, samtidig med at du kan opbygge tillid til dit publikum gennem personlig kontakt. 

Der er nogle få ting, som enhver marketingmedarbejder bør vide om digital markedsføring og tendenser inden for reklame på sociale medier, når vi går ind i 2020. For det første er betalte reklamer på sociale medier i stigning, mens den organiske rækkevidde fortsat falder. For det andet er SEO stadig vigtigt, men det er under udvikling – de dage med keyword stuffing og indholdsproduktion af lav kvalitet er forbi; nu handler det om at skabe indhold af høj kvalitet, der opfylder søgeres hensigt… Endelig bør video være en del af enhver marketingmedarbejders indholdsstrategi, da folk i overvejende grad er visuelle væsener, der har brug for personlig kontakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *