De fleste moderne mennesker bruger omtrent en tredjedel af deres tid på at arbejde. Dét er der som sådan ikke noget galt med. Livet koster penge, og mange af os har heldigvis et arbejde, som vi er glade for. Men uanset hvilket arbejde du har, hvor meget du arbejder, og hvor tilfreds du er med din nuværende jobfunktion, er det vigtigt, at du også tager dig tid til at slappe af. Prioriterer du ikke bare engang imellem at komme ned i gear, kan det gå ud over din sjæl, psyke og krop både på kort og på lang sigt.

At slappe af

Afslapning kan foregå på mange forskellige måder. Nogle mennesker slapper bedst af, når de omringer sig med dem, de holder af. For andre virker det beroligende at sætte musik på, drikke en kop te og læse en bog. Og så er der alle dem, der bruger yoga eller meditation til at afstresse efter en lang dag. Fælles for stort set alle mennesker er, at latter kan have nærmest forløsende effekt på os Søger du et godt grin, kan du med fordel hengive en del af din fritid til tilegne dig nye jokes og vittigheder. Får de dig til at grine, er der en god chance for, at du også kan bruge dem til at sprede glæde blandt andre. 

Dyrk naturen

Hvis de hverdagslige pligter er ved at blive for meget, bør du overveje for en kort stund at udskifte kontorlandskabet med en tur i det grønne. Naturen har en beroligende effekt på os, fordi den kontinuerligt minder os om, at der er noget, der er større end mennesket. Er du heldig nok til, at din bolig indbefatter lidt grønt, skulle du prøve at sætte dig små nogle mål for, hvordan du både kan pleje, passe og udvide haven. Køb de bedste geranium her. Og glæd dig ved, at gode fritidsaktiviteter langt fra behøver at kræve, at du tømmer kontoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *