Det er ofte svært at koncentrere sig hvis man i øjeblikket bliver forstyrret. Det kan være alt fra at man sidder og skal skrive en vigtig opgave og ens mobil vibrerer konstant, til at man sidder i et vigtigt møde og man ikke har spist noget hele dagen. Alt i alt, er der et hav af ting som kan forstyrre os når vi prøver at koncentrere os om noget. I denne artikel tager vi et kig på nogle forskellige ting der kan forstyrre og hvad man kan gøre imod dem. 

 

Fokuser på en ting ad gangen

Hvis man har mange ting der skal ske på en gang, kan man miste fokus eller overblikket. Dette er en rigtig dræber, især hvis de mange ting har en kort tidsfrist. Derfor handler det nogle gange om at holde hovedet koldt, og fokusere på én ting ad gangen. Dette vil ikke kun hjælpe dig med at holde fokus, men i mange tilfælde går tingene også hurtigere og bedre.

 

Ydre Verden

Sidder man med et stort projekt eller en skoleopgave, kan det være svært at holde koncentrationen på grund af ting ude fra. Det kan være mobil notifikationer eller et barn der græder eller noget helt tredje. Man kan derfor slukke telefonen, eller høre ens partner om de ikke kan tage sig af de ting som ellers ville forstyrre dig. I sidste ende handler det om at skabe eller finde et sted som er bedst for koncentrationen, med så lidt muligt der kan forstyrre dig. En vigtig ting udefra kan være at man er sulten, det går ikke hvis man sidder og skal koncentrere sig. Tal med din organisation eller arbejdsplads og hør om ikke man kan finde på noget mad sammen, det kan være en frokostordning eller en ny mikrobølgeovn i kantinen. 

 

Dagens forløb

Sæt dig ned og skriv en plan ned, og prøv så vidt muligt at overholde den. Det kan være en god ide at starte dagen med lidt motion eller aktivitet, for at varme kroppen og hjernen op. Du skal finde dit helt eget som støtter din dag helt igennem. Del gerne dagen op, så du kan få ordnet de ting du skal, så de ikke forstyrrer andre opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *