Det er uden tvivl en livsstil at være bådejer – og bådpleje er en essentiel del af livet som bådejer. Der er nemlig en del tid og energi involveret i at have og passe en båd. I denne artikel har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du passer godt på din båd og sørger for at den holder længere.

Vedligeholdelse og klargøring

Det er først og fremmest vigtigt at tænke på den generelle vedligeholdelse af båden. Ligesom cykler, biler og andre transportmidler, så skal en båd vedligeholdes og eftersynet med jævnlige mellemrum. Med generel vedligeholdelse og årlig klargøring kan man tage man problemer i opløbet og forhindre nye problemer, så man ikke ender med en stor og kostelig regning på et senere tidspunkt – eller i værste fald ødelægger sin båd så meget, at den ikke længere er til at redde.

Når vi taler vedligeholdelse, så handler det bl.a. om den årlige forårsklargøring, dvs. klargøring til at båden kan komme i vandet og du kan komme ud på eventyr i sommerhalvåret. Klargøringen består bl.a. af at tjekke båden for skader og fugt, klargøre skroget, bundmaling og slibning, klargøring af bådkaleche og opfriskning af aptering. Det kræver nogle gode produkter at forårsklargøre båden til en ny sæson, og vi anbefaler her udelukkende Hempel produkter. Det er uden tvivl de bedste produkter på markedet.

Vinteropbevaring af båd

Det er en god idé at overveje vinteropbevaring af båden. Det er nemlig slet ikke så dyrt, og det kan faktisk ende med at spare dig for en masse besvær på den lange bane.

Derudover er det også værd at nævne, at det langt fra er alle både, der overhovedet kan tåle at stå ude hele vinteren. Det er generelt meget hårdt for mange både og skroget på dem. Selv hvis båden er designet til det, bør du alligevel overveje vinteropbevaring, så du er sikker på, at din båd er godt beskyttet i vinterhalvåret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *