Rosévin er i høj kurs i disse dage, og det er der en god grund til! Den er let, forfriskende og perfekt til sommeren. Men hvad skal du servere til den? Hvis du er på udkig efter nogle lækre ostesammensætninger, skal du ikke lede længere! Vi har de bedste oste, der passer til dine favorit rosévine.

Så her er de bedste oste til rosévin:

Brie: Denne bløde, cremede ost passer perfekt til lysere rosévin. Prøv den med en provencalsk rosévin for at opnå et virkelig himmelsk parløb! Køb ost online hos Osteposten.dk

Gedeost: Den syrlige karakter af gedeost er passer godt til syren i rosévin. Prøv den med en tør rosévin fra Loire-dalen for at få et klassisk fransk par.

Gorgonzola: Denne rige, blå ost passer godt til fyldige roséer. Prøv den med en italiensk super toscansk rosévin for en lækker kombination.

Parmesan: Denne hårde, nøddeagtige ost passer perfekt til fyldigere rosévine. Prøv den med en Grenache-baseret rosévin fra Languedoc-regionen i Frankrig for at opnå et himmelsk parløb.

Så der har du de bedste oste til rosévin.

Hvordan vurdere man, om de passer til?

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du kan se, om en ost og vin passer sammen, er der nogle få ting, du kan huske på. For det første skal du overveje ostens vægt. En lettere ost vil passe godt sammen med en lettere rosévin, mens en fyldigere ost vil passe bedre til en fyldig rosévin. For det andet skal du tænke på smagen af osten. En mild ost vil passe godt til en frugtagtig rosévin, mens en mere skarp ost vil passe bedre til en mere tør rosévin. Endelig skal du overveje ostens konsistens. En blødere ost vil passe godt til en mere rund og blød rosévin, mens en hårdere ost passer bedre til en sprødere og lysere rosé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *