Sri Lanka er en ø, hvor dyrelivet har masser af plads til at strejfe rundt, og øens forskelligartede landskaber er hjemsted for et fantastisk udvalg af dyr. Sri Lanka er et af naturparadiserne for den rejselystne og naturelskeren. Det er hjemsted for omkring 700 arter af flora, herunder over 200 sorter af orkideer. De mere end 7.000 plantearter og 21 typer mosser giver den en unik status som en “botanisk have” i verden. Øen anses også for at være det næstgrønneste land i Asien efter Mongoliet. En rejse til Sri Lanka byder på en uendelig liste af strande omgivet af dyreliv, grønne dale, sandkyster, barske bjergstier og gamle ruiner – alle let tilgængelige fra Colombo, hvorfra du kan begynde at udforske andre dele af øen. Her har vi samlet 6 af de bedste steder at besøge på safari i Sri Lanka:

Dyrereservater i Sri Lanka

Sri Lanka kan prale af en række naturreservater, herunder Yala National Park, som er hjemsted for omkring 100 forskellige arter af pattedyr og fugle. Parken blev oprettet i 1978 og dækker et område på omkring 487 kvadratkilometer.

SLT National Park – det andet hjem for elefanter, bisonokser og leoparder

SLT National Park ligger i den sydvestlige del af Sri Lanka og er et stort dyrereservat. Parken er hjemsted for 190 fuglearter, herunder påfugle og ørne, og over 38 arter af pattedyr. Den har en stor og uberørt skov med sjældne endemiske planter og dyr, der er unikke for området. En af parkens største attraktioner er dens elefanter, som tæller omkring 534. Du kan komme tæt på disse blide giganter, hvis du tager på safari om natten, hvor der er mindre sandsynlighed for at få øje på dem. En anden populær aktivitet i parken er elefantpolo; i to timer kan du se hold af elefanter spille side om side, inden de udfordrer hinanden til en spændende kamp, hvor det vindende hold får en agurkefrugtsnack som præmie!

Yala National Park – hjemsted for geparder og sloth bjørne

Yala National Park blev oprettet i 1979 og er et af de vigtigste naturreservater i Sri Lanka. Det er et paradis for rovdyr som geparder og sloth bjørne, som man kan se på safaristier. Den beskytter også hundredvis af andre arter som elefant, leopard, vildhund, bjørn og hjorte. Et besøg i Yala National Park giver mulighed for at se det mangfoldige dyreliv gennem dets naturlige levesteder. Parken er hjemsted for mere end 480 plantearter og byder på en række stier, der giver besøgende mulighed for at se dyrelivet på sikker afstand. Disse omfatter: – Dambulla Cave Temple – Sinharaja-skoven – Wilpattu Wildlife Sanctuary – Kaudella-skoven – Ruwanweli Wild Life Sanctuary – Habarana naturreservat – Kaudulla naturreservat Der er også en række overnatningsmuligheder i Yala Nationalpark uden for nationalparkens grænser, som henvender sig til dem, der ønsker en mere luksuriøs oplevelse, mens de er på safari.

Gampola Forest Reserve – et paradis for elefanter og leoparder

Gampola Forest Reserve ligger i midten af landet og er hjemsted for omkring 400 srilankanske elefanter. Der findes også en række andre dyr, som gør det til et populært safarirested, f.eks. leoparder, dovendyr, vildsvin og pytons. Skovreservatet er let tilgængeligt for besøgende med bus fra Colombo. De mere eventyrlystne rejsende kan også tage en køretur ad Gampola-Hagiri-vejen for at nå dette naturskønne område.

Kaudulla Range – hvor junglen møder kysten

Kaudulla Range er en række lavtliggende bakker, der løber parallelt med kysten. Kyststriben er frodigt grøn, mens det indre af området er tørt buskland. Det er også hjemsted for Sri Lankas eneste vildtreservat. Når du besøger Kaudulla Range, kan du se leoparder, hjorte og aber i deres naturlige omgivelser. Men du skal ikke være bekymret, hvis du ikke ser nogen dyr – det er stadig et naturskønt sted!

Tangalle strand – et uspoleret paradis uden udvikling

Tangalle er en uspoleret, stort set uberørt strand på Sri Lankas sydvestkyst. Stranden er en lang strækning af rent hvidt sand omgivet af palmer og kokosnøddehaver. Der er ingen hoteller eller feriesteder, der ødelægger stedets naturlige skønhed; du vil kunne nyde dit besøg uden støj fra nærliggende trafik eller menneskemængder. Det er et paradis for både fuglekiggere og naturelskere.

Konklusion

Safarirejser i Sri Lanka er en fantastisk måde at udforske landet og opleve Sri Lankas dyreliv på. Der er en række forskellige steder at tage på safari i hele landet, og de har alle deres eget unikke dyreliv. De bedste steder at tage på safari i Sri Lanka varierer alt efter, hvad du er interesseret i at se, men der er nogle, som med garanti vil give dig en uforglemmelig oplevelse. 1. Vildtreservater i Sri Lanka 2. SLT National Park – andet hjemsted for elefanter, bisoner og leoparder 3. Yala National Park – hjemsted for geparder og dovendyr 4. Gampola Forest Reserve – et fristed for elefanter og leoparder 5. Kaudulla Range – hvor junglen møder kysten 6. Tangalle strand – et uspoleret paradis uden udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *