Det er nu, man skal til at planlægge, hvad man vil have i sin køkkenhave i år. Skal man have udvidet eller helt sløjfet det hele? Det kan også være, man vil have flyttet rundt på de eksisterende ting ude i haven. Der er mange muligheder både for dem med grønne fingre og dem med knapt så grønne fingre.

Plant dem nu

Det er vildt lækkert med en boomende køkkenhave. Sådan en hvor man bare kan gå ud og hente friske råvarer ind til aftensmaden. For den erfarne havemand, som elsker at gå og nusse om køkkenhaven, kan det næsten være svært at vente til sæsonen går i gang. Er man derimod begynder, som først skal til at prøve med køkkenhave, bærbuske og så videre, kan man vælge en let start med nogle planter, som ikke kræver så meget. Det kunne for eksempel være nogle bærbuske. Disse kræver ikke, at man flere gange i ugen luger ukrudt, og man kan sågar plante dem i et højbed for at gøre arbejdet endnu nemmere.

Hvis man har børn, der kan lide bær, er der ikke noget bedre end at lunte rundt på bare tæer en varm sommerdag og spise sig mæt i bær, så køb nye hindbærbuske i dag og køb brombærplanter i dag. Brombærplanter kan man med fordel plante op mod et hegn eller espalier, så bliver det lettere at høste bærrene.

Bær kan bruges i smoothies og desserter. Og her behøver man ikke koge bærrene først, når man selv har plukket dem og ved, at håndhygiejnen har været i orden hele vejen igennem. Derudover kan man fryse bær, så man har til vinteren. Så kan man bruge dem til at koge grød på eller lave syltetøj af dem. Det er skønt med et skud vitaminer fra egen have midt om vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *